ארכיון הקטגוריה: הריון

תל השומר: תודה רבה ולא להתראות

נולד לנו בן. חוויה מדהימה. הפעם השניה לא נופלת בעוצה שלה מהלידה הראשונה. רק חבל שחזרנו לתל השומר בשבילה.

אם יש משהו שאני יכול לומר, זה שאנחנו לא מתכוונים להגיע שוב למחלקת היולדות בתל השומר. הספיק לנו. ואם יש דבר שחשוב לי יותר מתמיד עכשיו, זה לוודא שתמיד נרוויח כמשפחה מספיק כסף כדי לא להפגש עם מערכת הבריאות הציבורית – ככל האפשר אנחנו נבחר ללכת לרפואה הפרטית. זה לא בגלל המיכשור החדיש או הכריות הנוחות יותר – זה בגלל היחס.

הגענו לחדר הלידה אתמול בלילה, אחרי ירידת מים. בתל השומר משפצים לקח שני סיבובים עם הרכב וחיפושים לא מעטים כדי למצוא את הכניסה למחלקת היולדות בנסיעה ברכב.

בקבלה לא היה אף אחד. היינו הראשונים בתור, רק שהפקידה לא הייתה שם. עוד רבע שעה.

היא הגיע, נכנסנו, ובצד השני של הקבלה, במקום בו ה"פקידה" השניה אמורה לספק חדר והתחלת בדיקות לקראת לידה – לא היה אף אחד. עוד רבע שעה.

נכנסו לחדר הבדיקות. שאלו את אותן השאלות מהקבלה, והקלידו שוב את הנתונים לעוד מחשב.

הודיעו לנו שאת היולדת הפרטית שהזמנו הם מבטלים – אין את השירות הזה הערב. ולא – לא היה צפוף. למזלנו היה אפילו די ריק.

לפני חדר הלידה, שוב לקבלה, לסט מדבקות חדש. שוב שאלו את אותן שאלות מיותרות שכבר נשאלנו. שוב הקלידו את התשובות למחשב.

עברנו לחדר הלידה. רבע השעה הראשונה עברה על האחות המיילדת בהקלדת כל הנתונים שכבר הוקלדו למחשב שני חדרים משם שוב.

היה יחסית ריק והלידה עברה בסדר. אשתי עברה להתאוששות, ואני עם הילד ומשם הביתה. זאת תהיה השורה ה"חיובית" היחידה כאן.

אשתי עברה למחלקת יולדות. לחדר-מסדרון שלא ניקו אותו. אמא שלה, אחות ראשית בבית חולים אחר הרימה צעקות, אז העבירו אותה לחדר אחר – סביר יותר. לא הייתה בעיה של מקום במחלקה…

השירותים? היו מלוכלכים. טיפות של דם מאחת היולדות הקודמות. לא היה מי שינקה. גם לא היה מי שיעזור לאשתי ללכת לשירותים – האחיות לא נותנות שירות אקסקלוסיבי כזה – מנדבים סיר במקום – ולא עוזרים לתפעל אותו – אפילו לא נשים שמשותקות בחלק הגוף התחתון מהאפידורל.

אז לקחו בדיקת דם במחלקה. כדי לוודא שהברזל לא בנסיגה – הוא התחיל נמוך. שעתיים אחרי זה, עוד אין תוצאות, אבל אחות עצבנית על זה שאנחנו מציקים ומפריעים לה עם שאלות יש. עוד חצי שעה, ואבא שמתחיל להתנהג לאחיות כמו עובדים סורחים (מזל שניהלתי אנשים בעבר), והאחיות "מוכנות" להתאמץ ולהתקשר למעבדה. מסתבר שהמחשב במעבדה תקוע. הדם שם, אבל הוא בכלל לא נבדק. חגיגה.

עוברים למלונית (=שירות אנושי בתשלום עבור אלה שלא רוצים שיתנהגו אליהם כמו פרות במשק). מסתבר שהשתנו הנהלים. הם לא מטפלים בילדים לפני השעה 23:00 – את זה האמא עושה. אין יוצאים מהכלל. ובכלל, עמוס במלונית, אז אין שם לאחיות את הזמן והיכולת לטפל בילדים בכל מקרה (משפט אמיתי שנאמר).

וזה רק ב-24 השעות הראשונות.

אז תודה רבה ולא להתראות לתל השומר. אם אתם כבר שוקלים ללכת למערכת הבריאות הממשלתית כדי ללדת – בילינסון. הוא חדש יותר , וכנראה טוב קצת יותר. אנחנו את הרומן שלנו עם הממשלה והבריאות שהיא מספקת לעדר לציבור כבר סיימנו. מעכשיו, גם לידות אם יהיו, יהיו במערכת הבריאות הפרטית.

ולא. זה לא הנהלים או החוקים. זה לא הצפיפות או חוסר הפרטיות. זה אפילו לא העומס או הטעויות. זה היחס. זה האחיות והעובדים הכבויים שבמחלקת היולדות בתל השומר – אלה שאמורים לטפל ביולדות ומתייחסים אליהן ולמשפחות שלהן כמו מטרד שמפריע להם לבצע את עבודתם.

מתכוננים ללידה

אז הכל כבר מוכן.

היום אפילו קיבלתי הדרכה של איפה נמצא כל דבר – במידה ואשתי תרצה שלא להופיע ללידה ואני אצטרך להתקשר לכל מני אנשים כדי לבשר להם על הלידה (מיילדת, גניקולוגית, מלונית – רק השיננית והספר חסרים).

לפני כמה שבועות, התחלנו בתהליך פינוי מקום בארונות של הבת שלנו בשביל אחיה הקרב ובא. ארזנו את הבגדים שקטנים עליה בקצב מסחרר בשקיות – והופ למחסן של סבתא.

לא ברור בדיוק מה הצורך לשמור עליהם – לבן שלנו כל הוורודים שלה לא ממש יהיו שימושיים – בשבילו הכל יהיה חדש. שוב.

דירת 5 החדרים שלנו נעשית קצת צפופה מדי. אולי הגיע הזמן לעבור?

עיצוב מבריק

במסגרת האהבה הלא מוסברת שלי לחדרי שירותים, ניתקלתי גם במוצג הדי מרשים הבא:

זה הפתרון האידאלי לאנשים שלא יודעים לבחור אם לנגב ידיים או לייבש אותם: לוקחים את הנייר ומנגבים את הידיים מתחת למייבש שניה לפני שזורקים את הנייר לפח.

לקח לי חצי שנה להגיע ללרשום עליו סתם כי לא היתה סיבה אמיתית. עד היום. כשנתקלתי בפוסט הזה. הוא באנגלית, אבל גם הוא על חדרי שירותים.

מדינת ישראל וטיפשות בירוקרטית

את זה כתבתי ביום שאחרי הלידה. טוב, לא בדיוק – אבל היו לי כוונות לכתוב משהו דומה באותו היום, אז זה נחשב

הפעם אני רוצה לקטר. ואם כבר לקטר – אז למה לא על הבירוקרטיה המפגרת במדינה הקטנה שלנו?

מיד אחרי הלידה, צריכים בני הזוג הטריים לגשת לדלפק משרד הפנים בבית החולים כדי לרשום את הרך הנולד. בדלפק משעמם, יושבת לרוב פקידה משמימה, שעובדת בקצב צב אחרי ארוחה דשנה ורושמת את פרטי ההורים ושם היילוד. היא גם לוקחת את הספחים בתעודות הזהות של ההורים ומספרת על המענק הנדיב של המדינה בשל הלידה (כמה מאות שקלים עבור ילד ראשון – אין מה להתלונן).

אז מה הבעיה?

ספסל המתנה בתור לרישום ילודיםנתחיל בספסלים. המשרד שלהם פתוח רק בבוקר, ובאופן מפתיע, כמו לכל משרד ממשלתי, יש שם את החיה מוזרה הזאת שקוראים לה תור. והפעם של נשים אחרי לידה – כאלה עם תוספות שומן ועור מקדימה והרבה פעמים כמה תפרים למטה – בדיוק במקום עליו יושבים. אז מה יותר הגיוני מאשר להניח ספסלי עץ מושקעים באותו תור? אם כבר הנשים האלה סובלות ובקושי מסוגלות לזוז, אז גם שלא ישבו בנוח.

תשלום לטיפת חלבאמרנו גם מענק לידה? יד אחת נותנת והשניה לוקחת. מקבלים מענק לידה בבית החולים (או יותר נכון בתשלום לחשבון הבנק של האמא), ואז, בביקור הראשון בטיפת חלב מתבקשים באופן מנומס לשלם כסף (182 ש"ח). למה??? לא יותר פשוט להקטין ממענק הלידה ולתת ה טובה יותר להורים? לא כזאת שהמדינה מחפשת אותם בכל פינה כדי לקחת להם כמה שקלים?

אז היום היינו בטיפת חלב לחיסון צהבת או משהו כזה. זה חיסון שצריך לבצע חודש אחרי הלידה. מה הבעיה? הילדה נולדה ב-24 באוגוסט, והיום רק ה-23 בספטמבר. לא עבר חודש. אז החזירו אותנו הביתה…  לתשומת לב האחיות בטיפת חלב:

  1. אתן קבעתן לנו את התור. קצת יותר תשומת לב ללקוחות ואפילו תוכלו לתת שירות!
  2. בחודש יש 28 ימים, 29 ימים, 30 ימים או 31 ימים. למה כל הילדים שנולדים באוגוסט צריכים לחכות 31 יום לחיסון ואילו אלה של ספטמבר צריכים לחכות 30 יום לחיסון? אולי לא בדיוק צריכים להיות דיקטטורים באשר לתאריך החיסון?

הזהירו אותי מהאחיות בטיפת חלב, אבל לא האמנתי…

למי שרוצה לדעת, הילדה היום 4,400 גרם (גדלה יפה שואבת הסימילק הקטנה שלו).

ללדת בשבת

את זה כתבתי ביום שאחרי הלידה.

ענת ילדה שיום שישי בערב, כמה שעות אחרי כניסת השבת. אנחנו הגענו לבית החולים בחושך ואני יצאתי ממנו הביתה בחושך כדי להוריד את הכלב.

כשהלידה הסתיימה והייתי צריך להעביר את חן לתינוקיה, בא איתי איש דתי נוסף שזאת הלידה השלישית שלו, וזה מה שגרם לי לתהיות האלה.

חשבתי לעצמי – מה קורה עם הדתיים ולידות בשבת? איך הם מתמודדים עם זה?

  • נניח שלדתייה יש צירים בשישי בערב. בעלה יסיע אותה לבית החולים? גם בבני-ברק???
  • במהלך הלידה, האישה מתלוננת שקר מדי. האם בעלה ישנה את הטמפרטורה במזגן ויחלל שבת?
  • אפידורל דורש מכשור רפואי שמחובר לחשמל ומבקר את הכמות הניתנת לאישה. זה לא בדיוק מציל חיים, אבל זה לבטח מקל על הכאבים של האישה. מותר או אסור?
  • איפה בעצם עובר הקו הדק הזה שבין חילול שבת לבין הצלת נפשות? איזה מין שטיקים המציאו הדתיים כדי "לתרץ" את השימוש במכשירים מסוימים בזמן הלידה?

 בכל אופן, יתרון אחד יש – המשפחה לא תרוץ לבית החולים במצב הזה אם הם גם דתיים…

השאלות האלה לא באות כאן כדי לפגוע במישהו או לנסות ולבקר את הדתיים, אלא רק מתוך תהיות של המתרחש בציבור הזה בכל הקשור בלידה.

אני אשמח אם מישהו יענה לי על השאלות האלה – אולי אני אלמד איזה דבר חדש או שניים.

דרך אגב – קיבלתי על הראש מאשתי לגבי השנה הטובה. הסברים לגבי היותי ציני, חסר סבלנות ולב לא עזרו.
אז למי שחשב להפגע מאותו הפוסט – זה היה נחמד לדעת שאתם חושבים עלינו ושנה טובה גם לכם.

למה חן?

את זה כתבתי ביום שאחרי הלידה.

למה לא?

צעצוע...על שמות לילדים דיברנו כבר כמה חודשים. כמו כל דבר שדורש יצירתיות, העדפתי להיות זה שמקשיב לרעיונות ופוסל אותם. ענת מצידה, זרקה שמות לחלל האוויר שהיא אוהבת. חן, מסתבר, היה השם היחיד שכשהיא אמרה אותו לא פסלתי. כשאמא שלי אמרה שזה לא שם טוב, הבנתי שזה השם שצריך להיות לבת שלי מגניב.

אז מה פסלתי?

  • אלונה – נשמע לי פלצני מדי וארוך. מתאים למישהי מצפון תל-אביב ולא מהצ'כונה בגבעת שמואל. אומרים גם שלמשפחות מרובות ילדים, לילדים יש לרוב שמות קצרים של הברה אחת. תמיד רציתי הרבה ילדים (לפחות עד שענת נכנסה להריון), אז סטטיסטית – שם ארוך לא טוב.
  • דניאל – בעייתי. יש בנים עם השם הזה. שמות שמתאימים לבנים ובנות לא נראים לי. מה יקרה אם בגן שלה יהיה גם בן שקוראים לו דניאל? וגרוע מזה, כשיהיו לה כרטיסי ביקור, איך ידעו אנשים אם היא בן או בת?
  • נטע – ענת אוהבת את השם הזה, אבל היא פסלה אותו לבד. לחברה שלה, יש כבר בת שנולדה ו"תפסה" את השם הזה. אני? די פסיבי לגביו. הוא טוב כמו חן.
  • חן – לא היה לי דברים רעים להגיד עליו (נכון – גם זה שם של בן, אבל מבחינתי הרבה פחות נפוץ). לא כדאי יהיה לה להיות מנהלת מוצרים כמו אבא שלה – מספיק אני סובל עם השם שלי בחו"ל (ואולי בגלל זה זה בסדר – למה שאני אסבול לבד?).

חיפשתי קצת בגוגל, וזה מה שמצאתי לגבי הפירוש:

חן – ביטוי ליופי ונעם הן במראה והן במידות ובהליכות.

על אסתר נאמר "ותהי אסתר נושאת חן בעיני כל רואיה".

חן זה היופי שאינו זר ומנוכר ורחוק. זה החיבור הפנימי שיש בין האדם שאוהב את העולם של אלוקים לבין הברואים.

נח בזמנו מצא חן בעיני ה’ ונבחר להציל את העולם.
משה בזמנו נלחם עבור חיי עם ישראל ונאמר עליו הביטוי הזה ושל מציאות חן בהקשר זה.
וגם אסתר הצילה את עם ישראל ונאמר עליה הביטוי הזה.

נו טוב…

הרגע בו הפכתי להיות אבא

את זה כתבתי ביום שאחרי הלידה.

זה משהו שקשה לתאר אותו.

ברגע שיצאה חן לעולם היא מיד בכתה. הניחו אותה על הצ'יפסר (מתקן עם חימום מלמעלה), והמיילדת ביקשה ממני להיות עם הילדה.

הגוש הקטן והמכווצ'ץ' שכב שם בוכה. כל מה שיכלתי זה להתבונן ולנסות שלא לבכות מאושר.

החיים השתנו מיד. אני לא יודע איך אחרים מתנהגים, אבל באותו הרגע נקשרתי אליה בצורה לא ברורה. היא לא תצטרך הרבה כדי להשיג את מה שהיא רוצה מהאבא שלה.

העיניים הכחולות כהות שלה התבוננו החוצה. הבכי לא הפחיד או הטריד – הוא פשוט הודיע בקול תרועה על הקיום שלה. יכלתי רק להתבונן ולשמוח.

כמה אושר אפשר לקפל לתוך זמן כל כך קצר?

כמה דקות אחרי הלידה

יום ראשון בבית – שינוי בתוכניות…

היינו אצל הוטרינרית, קיבלנו הדרכה מה לעשות עם בז' כשנביא את הילדה, התארגנו בהתאם, ובאנו הביתה. לא לקחנו בחשבון את הכלב שלנו בכל הסיפור הזה.

לפני כשבועיים, ביקרנו את הוטרינרית, כדי לקבל הסברים על מה לעשות עם הכלב כשתבוא הילדה כדי שלא ייווצרו מתחים בבית בין שני הילדים… התבקשנו להביא חיתול מלא שלה שיריח, כשמגיעים איתה הביתה פעם ראשונה, לתת לענת לעלות קודם ולאפשר לו זמן איכות איתה של רבע שעה, להביא את הילדה שיריח ואפילו ילקק עד שיספיק לשניהם. היו עוד הוראות, אבל אלה היו להתחלה.

אז חיתול הבאתי, והוא לא נראה מעוניין – הוא כנראה מעדיף אותם כשאני צורח עליו את המילה "לא" ומנסה לפתוח לו את הפה. והשאר?
חן, בסל-קל, לקראת יציאה הביתההיום יצאנו מהמלונית בשעות הבוקר המאוחרות, עברנו את השלב ה"בעייתי" של לחבר את הסל-קל לאוטו עם ילדה ישנה בהצלחה מפתיע ונסענו הביתה. ענת הלכה לכלב ואני נשארתי באותו הממוזג עם חן (הילדה החדשה שלנו). אחרי דקה ענת התקשרה – הכלב לא מעוניין בצומי. עליתי גם אני עם חן, שמנו אותה באמצע החדר והוא אפילו לא בא. אחרי כמה שניות בז' קם, בא באיטיות, הריח את הרגליים ואז קצת את הפנים ופשוט הלך. חן מצידה עשתה פרצוף והמשיכה לישון.

מה קרה? בז' החליט שאין צורך במרכז עניינים חדש בבית, אז הבוקר הוא הכין לנו שוב צוואר תפוס. עכשיו אנחנו צריכים לקחת אותו שוב לאורטופד לעוד סבב צילומים וטיפולים. לא בדיוק היום הראשון שרצינו…

חן מצידה ישנה די טוב, בהתחשב בנסיבות.

אז עכשיו כל מה שנותר זה לקוות שבז' לא יקשר כאבים בצוואר לחן צוחק, ולזכור שלא הכל הולךלפי התכנונים – בטח שלא עם הכלב ההיפוכונדר שלנו.

דרך אגב, תמונות של הילדה ניתן למצוא ב-Flickr, תחת התוית של השם שלה באנגלית (Grace Levent-Levi) – לפחות ככה ענת החליטה. אולי היא בכל זאת יכולה להיות מנהלת מוצרים עם השם שלה…

חדרי לידה ונפלאות הטלפון הסלולארי

היום, כשלכולם יש טלפונים סלולאריים, זאת כנראה הדרך הכי טובה לתקשר לפני, בזמן ואחרי הלידה.

החברים שלנו מתחלקים לשנים: אלה שיש להם ילדים ואלה שאין להם ילדים.
אלה שיש להם ילדים, שלחו אס.אם.אסים ברגע שהודענו להם. אלה שאין להם ילדים, התקשרו.

אני ממליץ לכולם – אל תתקשרו כשמודיעים לכם על לידה. תשלחו אס.אם.אס (גם זה כמה דקות אחרי שתקבלו את ההודעה ולא מיד), ואולי תתקשרו אחרי יום או יומיים. זה יותר נוח: אחרי הלידה, ניסחתי אס.אם.אס קצר, ושלחתי לכל העולם ואשתו. תוך דקות הטלפון שלי די הוצף בהודעות ובניסיונות להתקשר (שדי התעלמתי מהם). כל זה, תוך כדי שאני עובר וממשיך לשלוח לאנשים. מי שלא קיבל, יש לזה אחת משתי סיבות: או שהוא לא ספר טלפונים על הסלולארי שלי (מה שאומר שאני כנראה זוכר אותו בע"פ), או שהוא נכשל בשליחה כי מישהו בדיוק צלצל חזרה – והיו הרבה כאלה…

לחלק היותר חשוב, יש כאן קולקציה מהברכות וההודעות. אף אחת מהן לא שונתה – הן כוללות את כל הסימנים שנשלחו (מעניין לראות מי פדנטי יותר ומי פחות – אני מהמהדרין).

  • קלייר היא הוטרינרית של בז', ככה שהיא חלק מהמשפחה… היא נמצאת בטיול בטוסקנה עם הבנות שלה.
    צחי: אנחנו הורים! 3450 גרם של בכי ואהבה
    קלייר: צחי האם זה אתם? ואיך עבר?
    צחי: ברור שאנחנו! 19 שעות – מעייף אבל לא נורא. פעם הבאה נבוא כל המשפחה. תמשיכו להנות מהחופשה
    קלייר: נשיקות לכולכם אוהבת קלר
  • רן הוא חבר ילדות. הוא נולד יום אחרי – ובאותו יום גם הבת שלי נולדה.
    15:21 צחי: מזל טוב ליום הולדת. כנראה שהבת שלנו תחגוג אתך – אנחנו בחדר לידה
    15:23 רן: מזל טוב! אשמח לחלוק איתה. תודיעו לי מה קורה, ובהצלחה.
    18:34 רן: אני מקווה שהכל מתקדם כמו שצריך, או אולי כבר מאחוריכם?
    18:34 צחי: באמצע
    19:09 צחי: אנחנו הורים! 3450 גרם של בכי ואהבה
    19:23 רן: מזל טוב!!איך עברה הלידה?מה שלום ענת?
    20:01 צחי: 19 שעות לא היה כיף. לא יודע מה עם ענת אני עם הבת
  • אמא: מזל טוב שמעתי אותה
  • כשהייתי עם הבת החדשה בחדר תינוקות…
    אמא: איפה אתה
  • תתקשרו אלי פליז!
  • מזל טוב
  • מזל טוב מאד ליולדת לנולדת ולאב המאושר. משפחת אביב
  • המון המון מזל טוב! איזה כיף לשמוע! נדבר בהמשך שקצת תתאוששו. נטע ושי
  • השמועות אומרות שאתה אבא…המון מזל טוב. אני אתקשר בעוד כמה ימים כשתתארגנו. אפרת
  • מזל טוב! הרבה אושר, שמחה ואהבה
  • הרבה מזל טוב מכולנו. מקווים שענת והתינוקת מרגישות טוב.
  • המון מזל טוב שתזכו לאושר ונחת ובריאות והמון אהבה. אם תיזדקקו למשהו תיתקשרו… אדו ומיכל
  • מזל טוב הורים חדשים! שהבכי יהפוך לצחוק, והאהבה תשאר הרבה אהבה
  • המון מזל טוב אושר הנאה ובריאות אוהבים
  • המון מזל טוב, בהצלחה בעולם
  • Mazal tov! From Meyrav and me
  • Mazal tov man!!! Let me know if u need anything

נא להכיר: חן הבת שלנו

חן, התוספת החדשה למשפחה

עברה הלידה. היא הייתה במובנים מסוימים קלה ובמובנים אחרים קשה. איך שלא יהיה – אנחנו אחרי, והגיע הזמן להציג את התוספת החדשה למשפחת בז': חן.

היא הייתה 2500 גרם לפני 3 שבועות, והחליטה קצת לצבור משקל ולכן נולדה עם עוד כמעט קילו – 3450.

כרגע לפחות, היא שעירה בכתפיים ובלחיים. שיער הראש שלה שחור, ומשום מה, נראה שהוא מחובר לגבות. אה כן – כמו לאבא שלה, יש לה שערות על האוזניים…

הדבר הכי מקסים? העיוותים בפנים, התנועות של הגפיים והעיניים. יש לה עיניים כהות. לא שחורות ולא חומות. הן כחול כהה. כזה שלא ניתן למצוא בצבעים ב-Word כדי להשתמש איתם. זה בטח ישתנה עם הזמן, אבל כרגע? זה מקסים.

תמיד כשהתבוננתי בתינוקות של אחרים, לא הבנתי מה יפה בהם. יצורים קטנים וורודים, עם לא יותר מדי פונקציות מעניינות. אבל הבת שלנו יפה. כבר מהרגע שהיא נולדה. אנחנו לא יכולים להסתכל עליה ולא להתמוסס. יש בוס חדש בבית, והוא כבר לא אשתי… או שאולי פשוט נוספה שכבת ניהול חדשה: מעכשיו ענת היא הבוס וחן היא המנכ"ל.

 

בקשר לפרוצדורות: בימים הקרובים, החיים הדיגיטליים שלנו יעברו לרשת Flickr – קישור מדוייק לתמונות של חן ושלנו מהשנים האחרונות יינתנו בהקדם.