ניסויים בבני אדם: סלט פסטה קר

הפעם המתכון הוא בכלל אחותי. היא צריכה להביא משהו לאיזה אירוע והיא רוצה שוב להביא סלט פסטה קר (הכנתי לה כזה לפני די הרבה שנים, ומשום מה היא עדיין זוכרת אותו).

המתכון שהשתמשתי אז הוא מהספר בישולה של שולה מודן. אני אביא אותו כאן, עם שינויים קלים, פשוט כדי לגוון.

מצרכים

  • 500 גרם פסטה מסוג שהוא לא ארוך – פנה, ביסלי, קונכיות או כל אחד אחר. זה יוצא חבילה שלמה. אפשר גם כזה מקמח מלא ואורגני אם רוצים להתפרע קצת במחיר.
  • סלסלה קטנה של עגניות שרי
  • 10 עגבניות מיובשות – מוכרים בשקיות קטנות ומכוערות בסופרים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 200 גרם גבינה קשה – עדי, תביאי פטה של גד
  • 100 גרם אגוזים – אם אפשר, תביאי 200 גרם (שננשנש כשתבואי). שיהיה אגוזי מלך ואגוזי לוז (או קשיו ופיסטוקים)
  • עלי בזיליקום – בבישולה רשום שליש חבילה.
  • לתיבול, צריך שמן זית, מלח, פלפל ועשבי תיבול מיובשים איטלקיים או צרפתיים יעשו את העבודה

הוראות הכנה

  • מבשלים את הפסטה ומצננים
  • מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים

בספר רשום שאפשר להוסיף פרוסות של זיתים שחורים. אני בעד. אפשר גם להחליט להוסיף ירקות אחרים. כמה רעיונות: פרוסות קישואים מטוגנות, גרעיני תירס, קוביות אבוקדו, בצל אדם קצוץ, כרישה מטוגנת…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים