או יותר נכון קישואים עם אורז.
את המתכון הזה למדתי מהמטפלת של סבתא שלי.
זה טעים בצורה יוצאת דופן, אבל הכמות יוצאת קטנה בצורה מאכזבת. שימו לב: מנסיון שלי, לעשות כמות כפולה יוצא איכשהו פחות טעים.
מצרכים
- חצי בצל לבן, קצוץ דק
- 5 קישואים בינוניים
- 2 וחצי עגבניות
- חצי כוס אורז לבן
- מלח, פלפל ומעט אבקת מרק
לעבודה…
מכינים מהעגבניות רסק בלי הקליפה. סבתא שלי חותכת אותן באמצע וכל חצי מגררת בפומפיה.
את הקישואים מקלפים עם סכין (מהקליפות אפשר להכין מנה בפני עצמה) וחותכים לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ עד 1 ס"מ.
בסיר לא גדול מטגנים את הבצל על כף שמן. כשהוא זהוב, שופכים מעליו את העגבניות מבלי לערבב. מעל העגבניות שופכים את הקישואים – שוב – לא מערבבים. סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים כשזה מבעבע על אש נמוכה/בינונית. בינתיים משרים את האורז הלבן במים.
איך יודעים שהקישואים מוכנים? מנסים לחצות אותם עם מזלג – אם הם נחצים בקלות ואפילו מתפרקים – אז אפשר להמשיך. זה לוקח בין חצי שעה לשעה וחצי.
מתבלים את כל העסק, מסלקים את המים מהאורז המושרה ומוסיפים את האורז לסיר. עכשיו כבר אפשר לערבב את הכל. מבשלים עוד רבע שעה וזה מוכן.
* אמא, יהודה – אם אתם יודעים את השם המדוייק של המנה הזאת בתורכית, אתם מוזמנים לרשום אותו בתגובות…
נשמע מעולה – אנסה ומקווה שייצא טעים כמו לך 🙂
אופיר – תודיע לי איך יצא
סופסוף עשיתי. יצא – מעולה!
אני חושב שבישלתי את זה טיפה יותר מדי כי זה יצא ללא נוזלים בכלל, אבל הטעם מצוין (אני מקווה שאני אצליח להשאיר קצת לשאר המשפחה עד ארוחת הצהריים ;-))