הילדה שלנו הגיע כבר לגיל חצי שנה, והזמן לרסק ירקות (ובקרוב פירות) הגיע. למי שמתעניין – היא כבר 8 ק"ג, ועוד היד נטויה. לכן, הפעם המתכון יהיה בשביל הילדה (או יותר נכון אמא שלה והמטפלת כשאני לא בסביבה).
מצרכים
- חתיכת עוף – ירך, שוק או סתם חזה
- בטטה אחת, קלופה
- תפוח אדמה בינוני, קלוף
- גזר או שניים, קלופים
- קישוא (לא לקלף. אצלנו זה זוקיני – ילדה צפונית)
- כמה גבעולי שמיר
אופן ההכנה
- מטגנים בסיר עם מעט שמן את העוף לדקה או שתיים – לא צריך לחכות שהעוף יהיה סגור מכל הצדדים.
- מוסיפים את הירקות אחרי שקוצצים אותם מעט (לא חשוב הגודל – בסוף הם גם ככה יימעכו).
- מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת, ומניחים מעל את גיבעולי השמיר.
- מכסים, ומרתיחים על אש גבוהה בגז הקטן ביותר בכיריים. כשהעסק רותח, מעבירים לאש נמוכה, על רתיחה איטית לעוד שעה או שעה וחצי.
- מוציאים את השמיר.
- מרסקים לפי הצורך.
הכלב שלנו כבר מאוהב – יש לו תוספת אוכל פעם ביום, מלווה בליקוק ידיים, רגליים, עגלה, בגדים, רצפה וכל דבר אחר בהישג התזה.