ניסויים בבני אדם: מרק עוף מרוסק

אוכל!הילדה שלנו הגיע כבר לגיל חצי שנה, והזמן לרסק ירקות (ובקרוב פירות) הגיע. למי שמתעניין – היא כבר 8 ק"ג, ועוד היד נטויה. לכן, הפעם המתכון יהיה בשביל הילדה (או יותר נכון אמא שלה והמטפלת כשאני לא בסביבה).

מצרכים

  • חתיכת עוף – ירך, שוק או סתם חזה
  • בטטה אחת, קלופה
  • תפוח אדמה בינוני, קלוף
  • גזר או שניים, קלופים
  • קישוא (לא לקלף. אצלנו זה זוקיני – ילדה צפונית)
  • כמה גבעולי שמיר

אופן ההכנה

  • מטגנים בסיר עם מעט שמן את העוף לדקה או שתיים – לא צריך לחכות שהעוף יהיה סגור מכל הצדדים.
  • מוסיפים את הירקות אחרי שקוצצים אותם מעט (לא חשוב הגודל – בסוף הם גם ככה יימעכו).
  • מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת, ומניחים מעל את גיבעולי השמיר.
  • מכסים, ומרתיחים על אש גבוהה בגז הקטן ביותר בכיריים. כשהעסק רותח, מעבירים לאש נמוכה, על רתיחה איטית לעוד שעה או שעה וחצי.
  • מוציאים את השמיר.
  • מרסקים לפי הצורך.

הכלב שלנו כבר מאוהב – יש לו תוספת אוכל פעם ביום, מלווה בליקוק ידיים, רגליים, עגלה, בגדים, רצפה וכל דבר אחר בהישג התזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים