היום בערב היו אצלנו קצת אורחים, ואני שוב עמדתי במטבח ובישלתי להנאתי כמה שעות.
אחד הזוגות שבאו הם חברים טובים מהשכונה שדי בררנים במה שנכנס להם לפה – למרות זאת הצלחתי הפעם להאביס אותם כמו שצריך. אז נטע, לבקשתך: הירקות בתנור מהיום…
מצרכים
- 3 בטטות בינוניות או קטנות
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 גזרים גדולים (אופציונלי)
- 2 קישואי זוקיני בינוניים (אופציונלי)
- 1 בצל גדול (אופציונלי)
רוטב
- חצי צנצנת של חומר מתוק (ריבה טובה או דבש)
- חצי כוס יין לבן
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף אבקת מרק עוף או בצל
- מלח ופלפל
- 2 גבעולי רוזמרין (אופציונלי)
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
- את הירקות מקלפים וחותכים לרצועות בעובי של כ-2 ס"מ (את הבצל לקוביות גדולות).
- מוסיפים את הרוטב לירקות ומערבבים טוב. נותנים לירקות "לנוח" עם הרוטב כמה שעות.
- שמים את הירקות בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לבערך שעה.
אפשר להניח מעל קצת חתיכות עוף במרינדה אחרת (אני הנחתי שיפודים – בשביל אוכלי הפגרים שבאו לבקר) ולחמם יחד. אם עושים את זה – ניתן להוסיף את העוף כחצי שעה לתוך זמן הבישול של הירקות.