ניסויים בבני אדם: ירקות בתנור

היום בערב היו אצלנו קצת אורחים, ואני שוב עמדתי במטבח ובישלתי להנאתי כמה שעות.

אחד הזוגות שבאו הם חברים טובים מהשכונה שדי בררנים במה שנכנס להם לפה – למרות זאת הצלחתי הפעם להאביס אותם כמו שצריך. אז נטע, לבקשתך: הירקות בתנור מהיום…

מצרכים

  • 3 בטטות בינוניות או קטנות
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 גזרים גדולים (אופציונלי)
  • 2 קישואי זוקיני בינוניים (אופציונלי)
  • 1 בצל גדול (אופציונלי)

רוטב

  • חצי צנצנת של חומר מתוק (ריבה טובה או דבש)
  •  חצי כוס יין לבן
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף אבקת מרק עוף או בצל
  • מלח ופלפל
  • 2 גבעולי רוזמרין (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
  • את הירקות מקלפים וחותכים לרצועות בעובי של כ-2 ס"מ (את הבצל לקוביות גדולות).
  • מוסיפים את הרוטב לירקות ומערבבים טוב. נותנים לירקות "לנוח" עם הרוטב כמה שעות.
  • שמים את הירקות בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לבערך שעה.

אפשר להניח מעל קצת חתיכות עוף במרינדה אחרת (אני הנחתי שיפודים – בשביל אוכלי הפגרים שבאו לבקר) ולחמם יחד. אם עושים את זה – ניתן להוסיף את העוף כחצי שעה לתוך זמן הבישול של הירקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים