ניסויים בבני אדם: עוף סיני בסגנון פולני

אתם חייבים לאהוב את פסח. משפחה. ריבים. יותר מדי אוכל. רעב תמידי בשל חוסר חמור בחמץ.

אם יש דבר אחד טוב שיוצא מפסח זה מתכונים. והפעם, לבקשת הקהל מערב החג, הנה מתכון לעוף סיני, אבל עם טוויסט – הוא בסגנון פולני (=יותר מדי סוכר ומעט מדי חומץ לטעמי).

מצרכים

  • חצי קילו חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 1 כפית ברנדי
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים
  • 2 בצלים בינוניים, חתוך לקוביות
  • 1 שן שום מעוכה
  • 1 כוס אפונה ירוקה

רוטב

  • 4 כפות קטשופ
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 4 כפות חומץ הדרים
  • 4 כפות סוכר
  • כוס מים
  • 1/4 כוס עמילן תירס

לעבודה

את הבשר משרים בברנדי, ביצה, קמח, מלח ופלפל לשעה.

מטגנים את הבשר בשמן. מורידים מהאש.

בשמן שנותר, מטגנים מעט את הירקות.

מערבבים את כל חומרי הרוטב. מוסיפים את הירקות והעוף לרוטב ומבשלים עד להרתחה. מעבירים לאש נמוכה, עד שהבשר והירקות מתרככים. להוסיף מים רותחים לפי הצורך.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים