המתכון הפעם הוא לא בשביל ענת. היום היו אצלנו אורחים – חברים. כהרגלי השתמשתי בזה כתירוץ כדי לבשל ארוחה, ואם כבר ארוחה אז למה לא קינוח? נברתי בחוברת המתכונים הפרטית שלי ובחרתי באחד ממתכוני עוגת הגבינה שעוד לא ניסיתי (זאת הועתקה לפני כמה שנים מ-ynet).
אני חייב להודות שהמתכון הזה לא היה הכי מדוייק בכמויות שלו, אבל עדיין יצא טוב. ובגלל שהאורחים ביקשו אותו, והבטחתי לשלוח אותו במייל – הנה הוא כאן במקום זה…
מצרכים
- 1 כוס סוכר (לקרמל)
- חצי קילו גבינה לבנה
- 8 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 3 כוסות חלב
- 2 כפות קמח
אופן ההכנה
- מחממים על אש נמוכה-בינונית סיר נקי ויבש ובתוכו כוס הסוכר, עד שהסוכר נמס ונהיה חום. מורידים מהאש ומיד שופכים את התכולה לתבנית (זה מתגבש במקום ולא ניתן לעשות שום דבר לגבי זה).
- את כל שאר החומרים מקציפים/מערבבים יחד ושופכים לתבנית.
- אופים בתנור בחום בינוני חצי שעה, כאשר את התבנית מניחים בתוך תבנית נוספת עם מים.
- מקררים
את העוגה הזאת עשיתי בתבנית מאפין עם 12 חורים. הכמויות היו גדולות מדי – גם הקרמל וגם הגבינה, אבל יצא מצויין.
אכן יצא אחלה – אכלתי שתיים!
פעם הבאה אצלנו