ניסויים בבני אדם: רצועות בקר עם כרישה

אתנחתה קלה מהילדה…

ענת אוהבת עוף (כבר אמרתי את זה בעבר). לא בקר. במהלך ההריון היה חסר לה ברזל, והיה צורך להאכיל אותה בבקר. אז הכנתי את המתכון היחיד שהיא אוהבת – בקר בבצל.

אז בקר בבצל זה מסובך לבשל (דורש יותר משתי פעולות), אז התאמתי את המתכון ליכולות הבישול ומידת הסבלנות של ענת: הורדתי את כמות השלבים והחלפתי את הבצל (כדי שלא יהיו דמעות בעיניים) בכרישה.

דרך אגב – בצד ימין, יש כבר קישור למתכונים שכאן (ניסויים בבני אדם).

מצרכים

  • 1/2 קילו רצועות בקר (תבקשי מהקצב לחתוך בקר לרצועות בשביל אוכל מוקפץ)
  • 1 כרישה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כף עמילן תירס מדולל במעט מים

מרינדה

  • 3 כפות יין לבן
  • 1 כף עמילן תירס
  • 1 כף רוטב סויה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה
מערבבים את כל חמרי המרינדה ומשרים בה את רצועות הבקר לחצי שעה.
בינתיים, חותכים את הכרישה לטבעות – לא משנה העובי.
במחבת עם מעט שמן מתחילים לטגן את הכרישה. כשהיא משחימה מעט (משחימה=השלב שבו תוסיפי את הביצה אם תכיני חביתה עם כרישה), מוסיפים את הבקר וממשיכים לטגן.
אחרי עוד כמה דקות, כשהבשר סגור כמו שצריך, מוסיפים את היין הלבן וחצי כוס מים. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את העמילן המדולל במים, מערבבים, מכסים ומביאים שוב לרתיחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים