פסח. הרבה אוכל. ובם הרבה טיולים (אבל זה בפעם אחרת). בחג הזה סבתא שלי הייתה אחראית על הקציצות והפשטידות, אבל הייתי חייב לעשות משהו גם כן. אז רצה הגורל ומצאתי מתכון לקציצות – שוב בספר של "על השולחן". פעם שעברה, זה היה בספר האוצר והפעם זה היה בספר שלהם על המטבח הצמחוני.
את המתכון טיפה שיניתי מתוך עצלנות ומחסור בחומרים, אז הנה מה שיצא לי (שכמעט זהה למקור), לבקשתה של ורדית.
רכיבים
- 1/2 כוס אורז
- 1/2 כוס עדשים כתומות (או אפונה יבשה)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 גזר מגורר גס
- 1 קישוא מגורר גס וסחוט היטב
- 3 ביצים טרופות
- מלח ופלפל שחור
לעבודה
מבשלים בסירים נפרדים את האורז והקטניות בהרבה מים רבע שעה ומסננים.
בינתיים מטגנים את הבצל עד להשחמה.
מערבבים את כל החומרים ביחד ויוצרים קציצות עם הידיים.
מניחים על תבנית אפיה שעליו נייר אפיה ואופים בתנור בערך חצי שעה בחום בינוני.
–
כמו הספר הקודם, גם על זה אני ממליץ – בייחוד לאלה שאוהבים ירקות…