ניסויים בבני אדם: עוגת גבינה ושוקולד

יש לי חולשה לעוגות גבינה.

מכל המתוקים שבעולם, עוגת גבינה זה הדבר שאני אקח איתי לאי בודד ואגמור לאכול לפני שהסירה תגיע לחוף. יש משהו מיוחד בטעם הגבינתי המתוק שאין לשום סוכר אחר (חוץ משוקולד מריר עם תפוזים).

בגלל זה כנראה, כל עוגה שניה שאני אופה היא ווריאציה על עוגת גבינה – ויש לי מעל 10 מתכונים אהובים שכאלה.

כשעזבתי את רדויז'ן, הכנתי שתי עוגות: האחת פאי שוקולד עם אגסים והשניה עוגת גבינה עם שוקולד. מסתבר שהייתה בקשה למתכון של עוגת הגבינה. הבעיה היחידה? יש לי מעל 3 מתכונים שונים של עוגות גבינה עם שוקולד…

אז הנה אחת מהן – היא אולי הנכונה. ואולי לא. אבל היא ללא ספק טעימה.

מצרכים

  • 250 גרם פתי בר
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 750 גרם גבינת שמנת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים
  • 200 גרם שוקולד מריר, מומס
  • גרידת תפוז מתפוז אחד

לעבודה

מרסקים את הפתי בר. מערבבים אותו עם החמאה ומהדקים בתחתית של תבנית אפיה משומנת.

מקציפים את הגבינה יחד עם הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים את הביצים אחת אחת – תוך כדי הקצפה.

מפרידים כוס אחת מהתערובת לכלי אחר ומוסיפים לכוס הבלילה את השוקולד המריר. מערבבים.

לשאר התערובת (הלבנה) מוסיפים את גרידת התפוז.

מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית. מעליה, יוצקים עם כף את תערובת השוקולד והגבינה.

חותכים את התערובת קלות עם סכין כדי לערבב מעט את הבלילות.

אופים בתנור מחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-50 דקות.

מקררים. אם לא מתאפקים ואוכלים אותה מיד…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים