ניסויים בבני אדם: מאפה פסטה עם כרובית, כרישה ומנגולד

גם זה הלך לפיקניק, על תקן פשטידה, למרות שזה לא בדיוק פשטידה: המתכון המקורי בנוי על פסטה פנה (קצרה וחלולה) – אני החלפתי אותה באיטריות פסטה כדי להגיע ל"מרקם פשטידתי".

גם המתכון הזה, כמובן, הוא מהספר "האוצר של על השולחן" – אמרתי כבר שהוא ספר מצויין? 400 מתכונים, שרובם שווים בטרוף – יש לי עוד ימים רבים של הנאה מלבשל אותו.

רכיבים

  • חבילת פסטה מבושלת (עדיף פסטה קצרה או אטריות פסטה)
  • 1 כרובית מפורקת לפרחים
  •  2 גבעולי כרישה קצוצים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כף חמאה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 4 עלי מנגולד קצוצים
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט

לעבודה

מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים 7 דקות, מוציאים ומסננים.

מטגנים כרישה ושום בחמאה עד להתרככות.

מערבבים את כל החומרים יחד ומעבירים לתבנית אפייה משומנת. אופים חצי שעה בתנור.

3 תגובות בנושא “ניסויים בבני אדם: מאפה פסטה עם כרובית, כרישה ומנגולד

  1. פשטידה טעימה מאד צריכה להיות.אנסה אותה רק אחליף את הגבינה הצהובה לגבינה לבנה 5% (גבינה למילוי),צריך להזהר מקולסטרול .ואולי במקום שמנת מתוקה מיכל של לבן .
    אני מקווה שלא קילקלתי את המתכון.

  2. תמיד אפשר לסמוך על אמא שלי שתחרב מתכון בזה שתוריד את כל הדברים שהופכים אותו לטעימים…
    אמא – לא פלא שרציתי ללמוד לבשל 😉

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים